nak start kerja dah~

assalamualaikum


insyaAllah 26hb Jun akan memulakan kerja dengan menghadiri induksi kat pantai cahaya bulan, kelantan (jauh sangat ni -_-'). bersediakah? konfem la tak. haha. insyaAllah akan cuba yang terbaik. masa induksi baru tahu dapat kerja kat mana. dulu aku mintak sg buloh, serdang n ampang. tapi insyaAllah akan buat rayuan untuk ke hospital lain. doakan dipermudahkan ya.


hm..2-3 hari ni asyik insomnia (susah tido) je memikirkan bende yang dah lama aku rancang, tapi tak jalan2 lagi. marah, stress semuanya ada. alhamdulillah ada sokongan daripada sahabat2.. insyaAllah akan terus cuba untuk kekal tabah & sabar.


"sabar itu indah," kata seorang sahabat =)


santapan gambar style la ye

barakallah. sahabat merangkap housemate tuk 2 taun. zaujahnye takde. zzz

cantik kan? bunga kat rumah nazil

sing a pore

assalamualaikum


alhamdulillah, berkesempatan bercuti ke johor & singapore. memang best berjalan ke tempat orang ni. macam2 boleh belajar. kami gi 2 kereta. 1 kereta pakcik aku n kereta sepupu aku. tapi aku jugak yang jadi drivernye. takleh nak lari. gilir2 ngan sepupu aku. tapi ok la, drive kat oversea :P


sebab ape nak gi sane? plan memang sebab nak makan puas2. nasi briani, sup tulang, ikan bakar, ABC sedap. memang jadual dh siap susun. haha. kalau la bleh susun jadual camni dalam beribadat. insyaAllah. ~muhasabah~



1st destination: johor factory outlet.
takde la murah mane pun. same je ngan KL punye harge. ada la yang murah, model2 lame. langit cantik mase ni =)

2nd destination: sup tulang zz
hm..tak sedap mane sangat pun. tapi tulang kambing memang sedap la. hehe. patut kena cari sup tulang yang pure punye. nantikan

 di jambatan ke singapore. tak berape jem sangat

drive di oversea. cewah.. haha

 restoran singapore zam zam. briani n murtabak sedap!

murtabak daging. skali rase, nak lagi

bersama dato mahfuz omar. die pun suggest makan kat sini =)




 masjid sultan. sangat bersih dan ramai orang kat dalam walaupun bukan waktu penuh masjid di malaysia. zikir, baca quran. same macam suasana masjid di palestin.

 ika. cousin

 puan2 sri tawar menawar

 bangunan cantik. pokok2 pun cantik

bersih n nyaman. tenang tanpa jem n hon.

dalam stesen MRT. sangat laju n luas.
 piza sarpino sedap gile!

 shopping mall mahal!

 jelly..sedap!

 tauhu bakar. layan gile. tapi banyak ajinomoto. pagi esok sakit tekak =.='

 ikan bakar tip top

arab street. tempat briani singapore zam zam + tempat beli kain2 puan sri.

layan gambar je la ye. malas nak tulis =)
mari merantau, belajar erti kehidupan.

'abdullah'