kabu & kabi and the geng

assalamualaikum

hujung minggu lepas aku berkesempatan pergi ke 1 program yang akan melahirkan manusia yang akan menjadi aset kepada negara. maksudnya nak jadi manusia yang berguna la tu.

sebelum program susah gile nak buat keputusan nak gi ke tak. ada pakcik aku dari terengganu datang ziarah masa tu. case write up opthal yang belum buat lagi, isnin ada basic life support exam lagi. walaupun orang kate senang, nak la prepare jugak kan. akhirnya ada orang cakap program ni nak latih ahli gerakan jadi lebih baik. tanpa ragu, aku memang bersetuju la.. alhamdulillah, moga ini yang terbaik.

tgh tunggu bas. cameraman x letak api kat tangan aku

pada hari nak gerak tu, memang aku excited sangat nak gi ni. dengan sahabat2 y ramai ikut. ambik gambar best skali. haha.. alih2 aku tengok ani yang ada kelas esok pun ponteng klas gi program ni. hebak2!! lagi bersemangat la aku nak gi ni..

setelah sekian lama. bas sekolah skali

sampai kat sane, ak pasang la azam kan. maklum la, xde manfaat baik aku duk umah je.
azam 1 : biar program ni berbaloi aku g.
azam 2 : aku akan usaha sungguh2 bg orang yang x g tanpa sebab rase rugi..haha..jahak2
kalau kak Yder n abg ehsan x buat sesi awal 2, memang azam 1 xde pun. alhamdulillah, ada fasi2 ya hebat2 mengingatkan kami sume..alhamdulillah! allahuakbar!

sebaik tiba, baik lagi

jadi, sepanjang program 2 memang aku akan libatkan diri dalam semua sesi kecuali luahan rase malam 2..hoho..bile aku tengok fasi2 bg coklat ble bg respon, aku cepat2 la bagi idea walaupun melalut..kisah ape aku, janji dapat coklat..sedap woo..PICNIC sedap skali..
masa nyanyi toksah cakap la, memang nyanyi puas2. gaye kene semangat. kene plak yang g 2 satu kpale, memang layan la..

start dah

ape lagi yang aku wt nak bagi puas ati? bile mase makan, makan puas2. sedap gile makanan + banyak. memang makan sampai puas la..haha..remz 1 geng.. mase duk kat dorm pun, bukak aircond kuat2, jangan off mase kuar. pergh, layan2...

mana wancah?

ada 1 bende je yang sepatutnye buat tapi x jadi. berenang. air die memang xleh blah. ijau macam lumut. xsanggup aku nak turun. kene lepto baru tau..tapi esok paginye aku tgk rlek je pmpn duk mandi ( aku bkn skodeng eh. kolam sebelah jalan ry je). aku xtau la camne diorang sanggup g masuk dalam air 2.


  
ustaz ismail. sempoi abis. love u ust

takat ni je la eh. post lepas ni ape yang aku dapat lak dari jelajah 2..insyaAllah.

ya Allah, aku gembire dan bersyukur kerana berjaya menulis post ni. alhamdulillah! allahuakbar!


'abdullah'