alhamdulillah

assalamualaikum

alhamdulillah dah abih dah posting peads aku. ni 1st posting aku kn, jd awal2 mmg byk la kekurangan. xmcm final year pn. skrg ni alhamdulillah, improve la sket2. aku pn bkn la bdk hebak pn. tp kena la optimis jugak kn. bak kate prof zarina

"to be a good doctor, u dont have to be an excellent medical student."

tp ak lupa tye prof balik,"ape y perlu sy ad prof?" hehe..hmm..mgkn usaha 2 lebih penting & keinginan. tak lupa bnde y plg penting, dengan izin Allah. tp nmpk sgt usaha ak xseberapa. mmg padan klu xdpt d best pn. haish~

sape y nak msuk posting peads 2, doa la byak2 biar dpt prof zarina ye. mesti best pye. xde stress, marah sentiasa positif. bukan bg ak mental down.

ni la die prof zarina =)

sedar x sedar, dh nak masuk ramadhan dah..moga aku diberikan kesempatan merasai ramadhan taun ni, insyAllah.

nak ambk SPM y beberapa jam je 2, berbulan2 prepare. lpas msuk matrik, xde nilai dah sijil SPM. tapi ni nak masuk exam month drpd Allah, lgsg x prepare. mne bleh lulus gitu. lulus ni taqwa la ye.

“Hai orang yang beriman, diwajibkan atas kamu berpuasa seperti mana diwajibkan atas orang sebelum kamu agar kamu bertakwa." (Surah al-Baqarah, ayat 183)

ble nk masuk ramadhan, rmai la duk pasang azam. nk khatam quran, tarawikh x tggl, nk jg mulut. tp mne jd klau wt mengejut. awal2 bleh la, tp mne de stamina gitu.

"you have the power, but lack of endurance"

last skali, bende y ditawarkan oleh Allah ganjaran y besar bukan senang nk dpt. pd akal mmg nmpk senang. tp pd hakikatnye, mmg xramai y dpt buat.
nk dpt syahid biar dpt msuk syurga tnpa hisab, kebaikan lailatul qadar lebih baik drpd seribu bulan, isteri taat suami konfem msuk syurga, zikir lailahaillah gnjaran lebih besar drpd seluruh bumi dan isinya. sume ni nmpk senang dgn gnjrn y besar, tp pd hakikatnye mmg ramai y xdpt buat. bkn bleh nk dpt short cut. perlulah usaha lebih. terutamanye tuk org y lemah mcm ak ni. byk sgt beralasan.
astaghfirullah. moga diampunkan dosa2 y ak lakukan dlm sedar mahupun dlm x sedar.

wallahu'alam

'BERSIH'kn semuanya

assalamualaikum

1st nk jugak cite pasal bersih ni. lepas bersih, macam2 berita bleh kite bace kat paper. walaupun ak bukan jenis tengok berita kat tv3, tp malam 2 helmy ajak tengok. aku pun layan je la. as expected, diorg mmg nk memperbodohkn aku. kadang2 wat ak gelak, kadang2 wat ak rase marah. takpe, diorg berkuasa kat dunia. akhirat nnt tgk la cmne org zalim nak jwab pertanyaan Allah. biar sume y dizalimi bleh tgk org y zalim dicampakkan ke neraka. video kat bawah ni korang sume mesti tgk. klu xrase pape, mmg hati kering la korang ni..


sape xdapat tgk, mntak kat ak softcopy bende ni.

ak tgk member ak ni ramai plak y komen psal bersih ni. pdhal bkn follow sgt pn cite bersih ni. tau sket2, dh nk komen lebih2. demo pn x g, atleast g la tgk keadaan sbnr. dh duk goyang kaki, xyah duk komen le. mcm sampah la org2 ni. sape y btul2 follow@g demo ni, insyaAllah diorg tau la mne y btul, mne salah.

'abdullah'