apa khabar

assalamualaikum


sejak akhir2 ni banyak sungguh lalai. kena start baca buku balik. kena muhasabah tentang tujuan hidup.

kitar hidup seharian sama je setiap hari. bangun pagi, solat, hantar mifzal, beli nasi lemak, pergi kerja, balik kerja, rehat, ke surau, tidurkan mifzal, tengok movie, tidur. hm.. circle of life makin kecil rasanya lepas afifah dah takde ni. sedang cuba untuk involve dengan kerja kemasyarakatan, terutamanya opkim. harapnya boleh bergaul dengan ramai orang.

kerja bagi aku ok je. takde beban sangat. tapi aku rasa penuh dengan benda negatif. marah, caci maki, tikam belakang, tak beradab, takde etika. mungkin aku sendiri yang buat benda jadi negatif. banyak kali cuba untuk bertindak secara positif, tapi selalu dimatikan oleh perasaan marah. kebanyakan benda yang nampak senang tapi berat nak buat ni Allah bagi ganjaran besar. salah satunya sabar la ni. moga aku dan sahabat2 diberikan kesabaran menempuh kehidupan di dunia ni.

ok, cukup sampai sini celoteh petang.

besar dah abdullah mifzal sekarang ☺️



'abdullah'